Глава Microsoft отримав на 63% більше грошей, ніж торік
Глава Microsoft отримав на 63% більше грошей, ніж торік

Глава Microsoft отримав на 63% більше грошей, ніж торік

Генеральний директор Microsoft отримав на 63% більшу винагороду порівняно з минулим роком.

Згідно з корпоративною звітністю, близько 90% доходу топ-менеджера за фінансовий рік, що завершився в червні, склали акції Microsoft — це $79.1 млн. Сума могла б бути на $5 млн вищою, якби сам Наделла не попросив знизити свою заробітну плату, посилаючись на «особисту відповідальність» за проблеми компанії в галузі кібербезпеки.

У березні цього року Рада з аналізу кібербезпеки при уряді США відзначила, що заходи захисту Microsoft поступаються ефективності іншим хмарним провайдерам. У доповіді міститься критика реакції компанії на атаку китайських хакерів, у результаті якої було скомпрометовано електронну пошту 25 організацій, включаючи кілька державних установ.

Також стало відомо, що Microsoft зазнала атаки російського угруповання Midnight Blizzard у листопаді 2023 року, що призвело до несанкціонованого доступу до ряду корпоративних облікових записів електронної пошти.

Крім того, цього року Microsoft провела дві великі хвилі звільнень: у січні було скорочено 1900 співробітників Activision Blizzard та Xbox, а у вересні — ще 650 осіб. Також було закрито чотири ігрові студії: Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Games та Roundhouse Games.

Таким чином, рік виявився складним для компанії. Однак Сатья Наделла не єдиний, чия винагорода збільшилася. Головний фінансовий директор Емі Гуд отримала на 30% більше, її дохід становив $25.8 млн, а президент Бред Сміт отримав збільшення в 29%, його винагорода досягла $23.4 млн.

Джерело матеріала
loader
loader