Які в Україні ціни на мед: вартість за кілограм станом на жовтень
Які в Україні ціни на мед: вартість за кілограм станом на жовтень

Які в Україні ціни на мед: вартість за кілограм станом на жовтень

Яка вартість меду в Україні

Українські бджолярські господарства є одним з найбільших виробників меду у Європі та світі. Українська продукція добре знана за кордоном за високу якість, передає 24 Канал. На внутрішньому українському ринку мед цінується не менше, ніж за кордоном.

Мед в Україні можна купити як у магазинах та на ринках, так і на популярних маркетплейсах в інтернеті. Мед зазвичай фасують у тару або по 1 літру, або по 1 кілограму. Так роблять через те, що 1 літр меду важить близько 1,5 кілограма. Відповідно, 1 кілограм меду зазвичай зустрічається у місткостях об'ємом близько 0,7 літра.

Крім того, мед може відрізнятися видом рослин, з квітів яких він був зібраний бджолами. Один з найпопулярніших видів меду – це соняшниковий. Є також гречаний, акацієвий, рапсовий, липовий, лісовий та інші види. Втім, таку диференціацію пропонують лише безпосередньо бджолярі, господарства, або ж інтернет-майданчики.

Журналісти 24 Каналу дослідили ціни на мед в Україні. В інтернеті можна придбати 1 кілограм меду за ціною від приблизно 100 гривень до 190 – 200 гривень за кілограм. Ціни у супермаркетах такі:

Які в Україні ціни на мед: вартість за кілограм станом на жовтень - Фото 1

В АТБ 0,9 кілограма коштують 129,90 гривні / Скріншот із сайту АТБ

Які в Україні ціни на мед: вартість за кілограм станом на жовтень - Фото 2

У Сільпо 1 кілограм коштує 189 гривень / Скріншот із сайту Сільпо

Які в Україні ціни на мед: вартість за кілограм станом на жовтень - Фото 3

У Варусі 650 грамів коштують 165,80 гривні / Скріншот із сайту Варус

Джерело матеріала
loader
loader