На Чернігівщині ліквідували злочинну діяльність нарко-телеграм-каналу та затримали двох наркоділків
На Чернігівщині ліквідували злочинну діяльність нарко-телеграм-каналу та затримали двох наркоділків

На Чернігівщині ліквідували злочинну діяльність нарко-телеграм-каналу та затримали двох наркоділків

На Чернігівщині ліквідували злочинну діяльність нарко-телеграм-каналу та затримали двох наркоділків - Фото 1

Слідчі обласної поліції за матеріалами Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України викрили систематичну діяльність мешканців м. Прилуки з незаконного розповсюдження наркотичних засобів по всій території України. Зловмисників узято під варту, їм оголошено підозри.

Поліцейські Чернігівщини у взаємодії з оперативниками Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про прилуцьке походження телеграм-каналу з розповсюдження по всій території України наркотичних засобів, зокрема, екстракту канабісу.

Під час оперативного відпрацювання отриманої інформації поліцейські задокументували ряд фактів протиправної діяльності адміністраторів каналу. Поліція встановила, що двоє мешканців Прилук, віком 26 та 24 роки, систематично здійснювали придбання наркотичних засобів, зберігали їх до отримання через свій телеграм-канал замовлення від «клієнтів», а в подальшому – збували шляхом пересилання поштовими відправленнями у різні області України.

За результатами проведеного документування, поліцейські затримали обох зловмисників у порядку статті 615 Кримінального процесуального кодексу України. У їхньому помешканні та на ряді інших об’єктів відбулися одночасні санкціоновані обшуки.

У ході слідчих дій поліцейські виявили та вилучили низку речових доказів, які засвідчують як факт адміністрування затриманими телеграм-каналу протиправного змісту, так і факти безпосередньої причетності до незаконних операцій з наркотиками. Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Слідчі поліції Чернігівщини за погодженням з прокурором Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону оголосили затриманим підозри у неодноразовому вчиненні незаконних придбання, зберігання, пересилання та збуту наркотичного засобу, обіг якого обмежено – екстракту канабісу, за попередньою змовою групою осіб (ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України). Зловмисникам загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав обом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Tweet
Джерело матеріала
loader