Сили ППО збили 66 із 100 запущених вночі російських дронів
Сили ППО збили 66 із 100 запущених вночі російських дронів

Сили ППО збили 66 із 100 запущених вночі російських дронів

У ніч на 28 жовтня 2024 року росіяни застосували 100 ударних БпЛА типу «Shahed» та безпілотників невстановленого типу. Ворог бив  із Курська, Орла, Приморсько-Ахтарська, повідомили у Повітряних силах ЗСУ,

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. Станом на 10.30 підтверджено збиття 66 ворожих БпЛА.

Сили ППО діяли у Сумській, Харківській, Чернігівській, Полтавській, Київській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській областях. Більшість ворожих БпЛА збито на Київщині, Черкащині та Хмельниччині.

Ще 24 російських безпілотники локаційно втрачено, 4 полетіли у напрямку РФ та Білорусі. На жаль, є декілька влучань БпЛА по цивільній інфраструктурі України. Бойова робота триває.

  • Вночі Росія дронами по Конотопському району Сумської області, пошкодивши енергетичний об'єкт критичної інфраструктури. Деталі атаки наразі не відомі. 
  • Після нічних обстрілів стало відомо про введення аварійних відключень електроенергії у двох областях – Сумській та Полтавській.
Джерело матеріала
loader