Норвегія придбає у США ракети для ППО AMRAAM на понад $360 млн
Норвегія придбає у США ракети для ППО AMRAAM на понад $360 млн

Норвегія придбає у США ракети для ППО AMRAAM на понад $360 млн

Норвегія уклала угоду зі США про закупівлю нових ракет для протиповітряної оборони AIM-120C-8 AMRAAM загальною вартістю 4 мільярди норвезьких крон (майже 363 мільйони доларів).

Про це у понеділок, 28 жовтня, повідомило Норвезьке управління оборонних матеріалів (FMA), пише "Європейська правда".

Закупівля ракет AMRAAM на 4 мільярди крон є однією з найбільших одноразових закупівель озброєнь, здійснених для потреб оборони Норвегії, зазначає FMA.

"Маючи більше новіших ракет, норвезькі збройні сили матимуть кращу здатність захищати Норвегію від повітряних атак", – прокоментував міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Як нагадує Норвезьке управління оборонних матеріалів, у межах довгострокового плану розвитку оборони країна вже уклала контракти на подвоєння кількості батарей системи ППО NASAMS і закупівлю систем протиповітряної оборони великої дальності.

Ракети AIM-120C-8 AMRAAM, які закупає Норвегія, насамперед призначені для наземної системи протиповітряної оборони, але також можуть бути включені до складу озброєння винищувачів F-35A.

У серпні також повідомлялось, що США схвалили продаж Норвегії ракет "повітря – повітря" AIM-120 AMRAAM на суму 405 млн доларів.

Джерело матеріала
loader
loader