Пісочний пиріг з персиками та мінімумом тіста: як приготувати за кілька хвилин
Пісочний пиріг з персиками та мінімумом тіста: як приготувати за кілька хвилин

Пісочний пиріг з персиками та мінімумом тіста: як приготувати за кілька хвилин

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як без особливих зусиль зробити смачний та солодкий пиріг.

Ніжне пісочне тісто поєднується із соковитою фруктовою начинкою, створюючи ідеальний баланс без великої кількості тіста.

Для тесту:

  • Борошно - 400 г
  • Холодна олія - ​​180 г
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Дрібка солі
  • Холодна вода - 75 г

Борошно змішати з холодною олією, цукровою пудрою і сіллю, розтираючи в крихту. Для цього масло можна натерти на великій тертці прямо в борошняну суміш. Додати воду та замісити тісто. Розділити тісто на дві частини, загорнути у плівку та прибрати в холодильник. Таке тісто можна заморожувати, якщо готувати заздалегідь.

Для начинки:

  • Персики - 1,5 кг
  • Цукор — 130 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 40 г
  • Сік одного лимона (при використанні кислих персиків - до смаку)
  • Кориця - за бажанням
  • Ваніль - за смаком

Персики очистити від шкірки та кісточок, нарізати. Змішати з цукром, крохмалем, лимонним соком, корицею та ваніллю.

Розкачати одну частину тесту та викласти її у форму. Викласти начинку згори. Другу частину тіста розкотити і нарізати смужками завтовшки приблизно 1,5-2 см. Викласти смужки на пиріг, переплітаючи їх.

Змастити верх пирога яєчним жовтком і посипати цукром. Випікати при 180 °C близько години. Пиріг подавати повністю остиглим.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader