Що відбувається на фронті: нові атаки ворога
Що відбувається на фронті: нові атаки ворога

Що відбувається на фронті: нові атаки ворога

Те, що по механізованій колоні, яка висунулася на Шахтарське, працювали fpv-дрони - це добре, але у мене виникла низка запитань.

Шахтарське...

Учора на ресурсі Deep State було опубліковано дуже цікаве відео, а саме, як 3 МБ і 20 ОБСП відбивали механізований накат на Шахтарське. У тому, окремо взятому відео, противник застосовував для прориву 9 одиниць ББМ і практично по всіх них відпрацьовували на всьому шляху проходження цих одиниць техніки fpv-дрони.

Якщо вірити карті Deep State, то за останні дві доби зона контролю РОВ заглибилася до Шахтарського вздовж дороги на 5,5 кілометра, від початкової точки дотику за Золотою Нивою по березі річки Кашаглач.

Для тих, хто не в курсі, від Золотої Ниви до Шахтарського веде пряма, абсолютна пряма, що прострілюється на ура, дорога, протяжністю 6,5 кілометрів.

Власне, те, що по механізованій колоні, яка висунулася на Шахтарське, працювали fpv-дрони - це добре, але в мене виникла низка запитань.

Наприклад, чому на відео ми не побачили підривів на протитанкових мінах? Дорога взагалі була замінована ТМ-62? Через кожні 200-300 метрів, нехай 500, розміщені шашечки зробили б свою справу.

Чому протягом усього відео ми не побачили жодної зупинки колони, тому, що дорога була перегороджена дюжиною надовб, або як багатьом подобається їх називати - зуби дракона, що загальмувало б просування РОВ і тим більше збільшило б їхні втрати. 5-6 таких перешкод і ККД був би куди більш довгограючим.

Чому по колоні не відпрацьовували ПТРК, особливо "Стугна-П", для якої 5 кілометрів це насіння, а швидкість реакції розрахунку ПТРК і динаміка знищення рухомої техніки ПТРКом вища, ніж у fpv.

Як багато запитань із відео, на якому тільки одними fpv-шками намагалися відбити накат і, знищивши енну кількість техніки та живої сили, все ж таки маємо проблему в Шахтарському, на ділянці, яка мала б перетворитися на неприступне пекло для окупантів. І скільки таких ділянок уже було, а скільки буде...

Комплексне застосування засобів ураження і фортифікацій, як було в глухому ящику, так там і залишається, а домінування культу fpv-дронів в інформаційному просторі, при повному ігноруванні всіх інших засобів, призводить до деградації обороноздатності.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Джерело матеріала
loader
loader