Ця війна не така, як інші, – Зеленська відповіла, як пояснює дітям російське вторгнення
Ця війна не така, як інші, – Зеленська відповіла, як пояснює дітям російське вторгнення

Ця війна не така, як інші, – Зеленська відповіла, як пояснює дітям російське вторгнення

Дружина президента дала інтерв'ю португальському досліднику Нуну Рожейру для його програми на португальському каналі SIC, про що розповіла у своїх соцмережах. Журналіст запитав, як вона спілкується з дітьми на тему війни.

Олена Зеленська зізналась, що їм з Володимиром простіше, адже їхні діти вже достатньо дорослі. Доньці Олександрі вже 20 років, а Кирилу – 11.

Наразі наші діти вже в такому віці, що вони все розуміють. Їм не потрібні пояснення. Неможливо дітей в наш час вирвати з інформаційного простору, в якому ти живеш саме зараз. І ця війна не така, як всі інші війни. Ця війна йде в прямому ефірі. Все, що відбувається, всі події, всі емоції одразу стають відомими усім,
– зауважила перша леді.

Зеленська додала, що дорослі живуть з дітьми в одній інформаційній площині. Тому вона говорить з сином та доньками про війну так само, як говорила б з дорослими. Вони обговорюють, як стала можливою російська агресія, що потрібно робити для справедливої перемоги та миру і як не допустити цієї агресії надалі.

"Їм жити в цьому набутому мирі й вони мають про це думати зараз. Я щаслива, що наші діти, у тому числі й наші з Володимиром, а взагалі діти в Україні, думають про це. Вони готові бути свідомими громадянами України після перемоги", – зауважила перша леді.

Що Зеленська розповідає про дітей

Раніше перша леді ділилась, що вона спускається в укриття з дітьми під час повітряних тривог. Хоч іноді це буває складно, особливо під час нічної загрози, та це рятує життя.

Через повномасштабне вторгнення життя дітей Зеленських змінилося, як і у всіх українців. Перша леді зізнавалась, що донька не планує своє майбутнє, тоді як син мріє стати військовим.

Джерело матеріала
loader