У Британії ув’язнили на 18 місяців антиісламського активіста Томмі Робінсона
У Британії ув’язнили на 18 місяців антиісламського активіста Томмі Робінсона

У Британії ув’язнили на 18 місяців антиісламського активіста Томмі Робінсона

У понеділок, 28 жовтня, у Британії ув’язнили на 18 місяців антимусульманського активіста Стівена Якслі-Леннона, який відомий під псевдонімом Томмі Робінсон.

Як зазначили журналісти, сирійський біженець Джамал Хіджазі подав на Якслі-Леннона до Високого суду Лондона за наклеп, і в 2021 році його зобов'язали виплатити 100 тисяч фунтів стерлінгів (близько $129 885) відшкодування збитків.

На нього також було накладено судову заборону щодо повторення наклепу.

Журналісти зазначили, що Якслі-Леннон визнав, що неодноразово порушував цю заборону у період з лютого 2023 року по липень 2024 року.

Виносячи вирок Якслі-Леннону в Лондонському Королівському суді Вулвіча, суддя заявив, що "порушення не були випадковими, недбалими чи просто нерозважливими".

"Кожне порушення судової заборони було продуманим і спланованим, навмисним, прямим і грубим порушенням судового наказу", – акцентував він.

Генеральний прокурор Великої Британії подав позов проти Якслі-Леннона через коментарі в інтернет-інтерв'ю та документальний фільм під назвою "Silenced", який у липні показували на Трафальгарській площі в Лондоні.

У суді заявили, що Якслі-Леннон тричі був визнаний винним у неповазі до суду і був ув'язнений за це у 2019 році.

Він також має окремі судимості за кримінальні злочини.

Деякі ЗМІ та політики звинуватили Якслі-Леннона в розпалюванні напруженості, яка призвела до багатоденних заворушень по всій Британії наприкінці липня після вбивства трьох молодих дівчат у Саутпорті.

Адвокат Якслі-Леннона Саша Васс заявив, що підсудний "вчинив так, як вчинив, і він визнає свою провину, тому що він пристрасно вірить у свободу слова, вільну пресу і непереборне бажання викривати правду".

Відтак, суддя засудив Якслі-Леннона до 18 місяців за вирахуванням трьох днів, проведених під вартою після його арешту в п'ятницю.

Він заявив, що вирок може бути скорочений на чотири місяці, якщо Якслі-Леннон спробує "очиститися" від презирства, в тому числі, знищивши копії фільма.

Як стверджують журналісти, під час виступу Джонсона можна було бачити, як Якслі-Леннон вимовляв "ні" на публіку.

На що суддя заявив, що дії Якслі-Леннона "свідчать про те, що він вважає себе вище закону".

Того дня кілька тисяч людей долучилися до націоналістичного мітингу "Об'єднаймо Королівство" біля парламенту, організованого антимігрантським і антимусульманським активістом Стівеном Якслі-Ленноном.

Детальніше про протести у Британії читайте у статті Заворушення з російським слідом: як фейк щодо масового вбивства дітей "розпалив" Британію.

Джерело матеріала
loader
loader