У жовтні обстріли українських портів завдали збитків у 30-40 млн доларів
У жовтні обстріли українських портів завдали збитків у 30-40 млн доларів

У жовтні обстріли українських портів завдали збитків у 30-40 млн доларів

У жовтні під час чергового обстрілу портової інфраструктури з боку Росії Україна зазнала втрат на суму від 30 до 40 млн доларів.

Дані підтвердив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький. За його словами, зараз важко дати остаточну оцінку, бо ситуація постійно змінюється.

«Страхові компанії проводять оцінку збитків, особливо внаслідок інтенсивних обстрілів на початку жовтня. Цей процес триває. Проте вже зараз видно, що мова йде про десятки мільйонів доларів. Попередня оцінка останнього обстрілу становить 30-40 млн доларів», – пояснив він.

Висоцький також уточнив, що загальні втрати аграрного сектору з початку війни оцінюються в 82 млрд доларів. У той самий час, втрати безпосередньо в зерновому бізнесі складають близько 500–600 млн доларів.

Чиновник висловив надію, що одна з нещодавніх ініціатив може допомогти у цій ситуації. Це про страхування від військових ризиків, яке реалізують міжнародні приватні компанії.

«Безумовно, всі втрати фіксуються та документуються. Сума компенсацій від агресора вже досягає сотень мільярдів доларів... Ми впевнені, що все це треба буде компенсувати. Усі втрати, будь то мільйон доларів, або 10, 100, 200 тисяч доларів, документуються згідно з міжнародними законами. Як держава, ми будемо боротися за компенсації до останньої гривні, зокрема стосовно портової інфраструктури», — підсумував перший заступник міністра агрополітики.

Раніше було повідомлено про посилення оборонних заходів у морських портах Одещини.

Название источника
Інтерфакс Україна
Ссылка на материал
https://interfax.com.ua/news/economic/1022955.html
Теги за темою
Україна війна
Джерело матеріала
loader
loader