Українці отримали перші виплати «Національного кешбеку»
Українці отримали перші виплати «Національного кешбеку»

Українці отримали перші виплати «Національного кешбеку»

Україна здійснила перші виплати за програмою «Національний кешбек», яка передбачає кешбек за придбання українських товарів. Загалом 646 378 громадян за покупки у вересні отримали 37,2 млн грн. Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

«Майже 650 тис. українців отримали фінансову підтримку від держави, з них приблизно 10% – це люди старшого віку, у віці 60+. Цю виплату від держави громадяни можуть спрямувати, зокрема, на оплату комунальних послуг», – наголосила Юлія Свириденко.

Отримати кешбек можуть громадяни, які у вересні придбали українські товари на суму, що забезпечила кешбек понад 2 грн. Найбільше покупок з кешбеком у вересні українці зробили у великих торговельних мережах-учасниках програми – «АТБ», «Сільпо», «Фора», «Аврора», Novus, Varus, «Велмарт» та «ТРАШ!». Усього 97 людей отримали кешбек на суму від 1 тис. до 3 тис. грн: з них 77 громадян – понад 1 тис. грн, 15 – понад 2 тис. грн та п'ятеро – максимальний кешбек у розмірі 3000 грн.

Станом на 28 жовтня, до програми долучилося 2,4 млн українців, які оформили 2,6 млн карток. Понад 1,5 млн користувачів активували у «Дії» картки для виплат. На сьогодні загальна сума нарахованого кешбеку за жовтень – 104,6 млн грн, що майже у три рази перевищує нарахування за вересень. 

«Національний кешбек» від держави доступний вже на 295 тис. українських товарів від 1469 місцевих виробників.

Витратити свій кешбек можна на комунальні та медичні послуги, транспорт, задонатити на ЗСУ, чи придбати військові облігації. Отриманий кешбек не буде оподатковуватись.

Джерело матеріала
loader
loader