В Україні третій тиждень поспіль дорожчають тепличні огірки - EastFruit
В Україні третій тиждень поспіль дорожчають тепличні огірки - EastFruit

В Україні третій тиждень поспіль дорожчають тепличні огірки - EastFruit

Ціни на тепличні огірки в Україні продовжують зростати третій тиждень поспіль і на кінець минулого тижня сягнули 80-100 грн/кг, що на 29% вище минулорічних показників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

“В умовах, що склалися, продавці отримали можливість і надалі підвищувати відпускні ціни на наявні партії огірків. Ближче до вихідних вони реалізують цю продукцію в діапазоні 80-100 грн/кг (1,94-2,42 дол./кг), що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня”, - йдеться у повідомленні.

За словами операторів ринку, ціни на тепличні огірки зростають внаслідок дефіциту цієї продукції в Україні, оскільки пропозиція огірків у місцевих комбінатах обмежена. Водночас попит на тепличні овочі з боку покупців залишається стриманим та стабільним.

Імпортери зазначають, що готові розпочати закупівлі огірків у Туреччині, через суттєве скорочення пропозиції з українських господарств. Імпортні огірки зазвичай починають надходити на внутрішній ринок у другій половині жовтня, коли пропозиція місцевих овочів скорочується. Найбільші обсяги імпорту надходять в Україну в перші два місяці зими, коли внутрішнє виробництво практично відсутнє.

На сьогодні тепличні огірки в Україні вже в середньому на 29% дорожчі, ніж на відповідну дату торік.

Експерти вважають, що комбінати можуть продовжувати підвищувати ціни на свою продукцію за умови збереження поточних темпів збуту. Вони прогнозують стабілізацію цін з початком поставок перших об’ємних партій огірків із зовнішніх ринків.

Як повідомлялось, в Україні минулого тижня ціни на білокачанну капусту знизились на 16% через надлишок продукції на ринку, особливо середньопізніх сортів, яка придатна для тривалого зберігання.

Фото: EastFruit

Джерело матеріала
loader
loader