Вбивають електроприлад за секунду: що не можна класти у мікрохвильову піч
Вбивають електроприлад за секунду: що не можна класти у мікрохвильову піч

Вбивають електроприлад за секунду: що не можна класти у мікрохвильову піч

Дотримуючись цих рекомендацій, ви збережете свою техніку і уникнете можливих проблем для здоров’я.

Читайте в матеріалі:

Мікрохвильовка – незамінна річ у побуті, але важливо пам’ятати, що гріти в ній можна не все. Неправильне використання може призвести до поломки техніки чи навіть небезпечних ситуацій. Якщо ви хочете, щоб мікрохвильова піч служила довше, запам’ятайте кілька матеріалів, які краще в неї не класти, нагадує Comfy.

Фольга

Використання фольги в мікрохвильовці – не найкраща ідея. Попри те, що внутрішня поверхня печі також металева, метал у її конструкції відбиває хвилі, тоді як фольга починає нагріватися і іскрити, що може пошкодити пристрій і створити ризик займання.

Паперові пакети або стакани

Попкорн в спеціальних пакетах для мікрохвильовок безпечний завдяки спеціальному покриттю. Інші паперові пакети, не призначені для нагрівання, можуть призвести до пожежі, адже невідомо, з якого паперу або фарб вони виготовлені і як реагуватимуть на нагрів.

Як працює мікрохвильова піч?

Мікрохвильова піч (надвисокочастотна піч, МХП, НВЧ-піч) – побутовий електроприлад для швидкого приготування або швидкого підігріву харчових продуктів, а також для їх розморожування. Мікрохвильова піч є одним з найпопулярніших побутових електроприладів.

На відміну від інших пристроїв (як, наприклад, духовки або печі), у мікрохвильовій печі розігрів продуктів відбувається не з поверхні, а в більшій частині об'єму, оскільки радіохвилі (на частоті 2,450 ГГц) глибоко проникають майже у всі харчові продукти, унаслідок чого час приготування їжі істотно скорочується, пише Вікіпедія.

Пластик

При високих температурах, особливо прозорі пластикові контейнери, можуть виділяти токсичні речовини, які негативно впливають на здоров’я. Тому для розігрівання варто уникати пластикової упаковки, особливо тонкої і прозорої.

Яйця

Спроба зварити яйце в мікрохвильовці – не найкраща ідея. Під дією мікрохвиль яйце може вибухнути, що призведе до тривалого і не дуже приємного очищення мікрохвильовки.

Пінопластові контейнери

Пінопласт, під впливом високих температур, може розплавитися, виділяючи токсини у вашу їжу. Навіть якщо контейнер не розплавиться повністю, він може підтанути, залишивши токсичні сліди на їжі.

Тільки їжа та напої

Мікрохвильова піч призначена винятково для нагрівання їжі і напоїв, тому не варто експериментувати з нагріванням інших предметів.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви збережете свою техніку і уникнете можливих проблем для здоров’я.

До речі, Главред також розповідав про те, як вимкнути "звук мікрохвильовки". Мікрохвильова піч має приховані можливості, зокрема, за допомогою спеціальної кнопки можна відключити звукові сигнали цього кухонного приладу.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader