Виділять майже 3 млрд: у Раді хочуть підвищити зарплати прокурорам на 37%, — Железняк
Виділять майже 3 млрд: у Раді хочуть підвищити зарплати прокурорам на 37%, — Железняк

Виділять майже 3 млрд: у Раді хочуть підвищити зарплати прокурорам на 37%, — Железняк

Нардеп Железняк повідомив, що з бюджету прибрали норми про дорожній фонд, як і 25% акцизу на нього. А також підтримано ідею прибрати гроші на кешбек.

У Верховній Раді України пропонують підвищити зарплати прокурорам на 37%. Рішення було схвалено комітетом з питань бюджету. Про це у себе в Telegram написав народний депутат Ярослав Железняк.

"Досі в шоці від ухвалюваних рішень: підняли історично податки — вирішили зайнятися історичним популізмом; щойно був скандал щодо виплат прокурорам — підтримали збільшити зарплати прокурорам на 37%", — зазначив нардеп.

За його словами, за наполяганням депутатів із профільного комітету і першого заступника Генпрокурора Олексія Хоменка та голови Ради прокурорів бюджетний комітет усе ж відхилив поправку, яка прибирає збільшення витрат на зарплати прокурорам на майже 3 млрд грн. Хоча поправки були враховані і рекомендовані робочою групою.

"За фактом Комітет погодив збільшити в бюджеті прокурорам зарплати у 2025 році", — написав нардеп.

Зазначимо, що за рішенням уряду, в поточному році середньомісячні витрати на зарплату одного прокурора встановлено на рівні 68 тис. грн.

Також Железняк повідомив, що з проєкту прибирають норми про дорожній фонд, як і 25% акцизу на нього. А також підтримано ідею прибрати гроші на кешбек. Перегляд документа з правками буде вже цього тижня. Загалом 2098 правок, а тому процес займе два дні.

Раніше ЗМІ повідомляли, щокожен п'ятий прокурор отримує пенсійні виплати. Аналіз даних декларацій показав, що серед рядових прокурорів лише 19% вказують пенсії, тоді як серед керівників цей показник сягає 38%. При цьому в Хмельницькій області кількість пенсіонерів-прокурорів перевищує 30%.

Також нагадаємо, що генпрокурор Андрій Костін подав у відставку. Він заявив, що у відомстві склалася аморальна ситуація з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів. Він подякував за довіру президенту і парламенту, але зазначив, що в ситуації, що склалася, буде правильним скласти повноваження.

Джерело матеріала
loader