Десятки господинь щодня псують сковорідки: як їх не можна мити
Десятки господинь щодня псують сковорідки: як їх не можна мити

Десятки господинь щодня псують сковорідки: як їх не можна мити

Главред дізнавався, як зберегти її антипригарні властивості та запобігти засміченню труб.

Про що ви дізнаєтеся:

Багато хто звик одразу після готування мити сковороду гарячою водою, але це може призвести до безлічі проблем як із посудом, так і з сантехнікою.

Главред дізнавався, як зберегти її антипригарні властивості та запобігти засміченню труб.

Чому не можна мити гарячі сковорідки?

Коли ви миєте гарячу сковорідку, на стінках труб відбувається різке охолодження води, і розплавлений жир, що змивається зі сковорідки, швидко твердне, пише портал на Пенсії.

Чому з'являються жирні плями на кухні?

Ці забруднення утворюються через найдрібніші крапельки жиру, які під час приготування їжі розбризкуються по приміщенню кухні. Ці крапельки здатні полетіти на пристойні відстані - жирний наліт ви можете виявити, наприклад, і на стіні, протилежній від плити.

Це створює відкладення на стінках труб, які з часом утворюють пробки і можуть повністю перекрити водостік. Крім того, різко охолоджувати розпечену сковорідку холодною водою небезпечно і для самого посуду, оскільки це може призвести до деформації металу і пошкодження антипригарного покриття.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Як правильно мити сковороду

Щоб захистити посуд і труби, дотримуйтесь кількох простих правил:

Як не можна мити сковороду

Щоб продовжити термін служби посуду й уникнути засмічень, запам'ятайте важливі правила:

Не лийте холодну воду на гарячу сковорідку - це шкідливо для покриття і металу.

Не використовуйте металеві губки і щітки, оскільки вони дряпають поверхню, що ускладнює подальше очищення і погіршує антипригарні властивості.

Джерело матеріала
loader
loader