Рецепт домашнього зефіру
Розповідаємо, як приготувати самостійно натуральний зефір. За цим рецептом знадобиться небагато часу, смачний зефір виходить у всіх, навіть у новачків
Інгредієнти.
- Яйце - одне велике
- Цукор - 50 г;
- Лимонна кислота, сіль — щіпка.
Для сиропу:
- Вода - 80 г.
- Агар 900 - 8 г.
- Цукор - 280 г
- Яблучне пюре - 200 г.
Приготування
- Зробіть сироп. У сотейнику або каструлі з товстим дном з'єднайте воду з цукром, агаром і яблучним пюре. Якщо не має пюре, перебийте яблуки чи фрукти міксером.
- Варіть сироп на середньому вогні. Періодично помішуйте сироп, інакше він підгорить. Після закипання сироп вариться приблизно 5 хвилин. Якщо є кухонний термометр, то суміш варіть до 105°.
- Для приготування білкової маси знадобиться 60 г курячого білка - стільки міститься в одному великому або двох дрібних яйцях. Додайте до білків лимонну кислоту і дрібку солі. Збивайте білок на середній швидкості міксера, поки він не перетвориться на піну. Потім частинами всипайте цукор, продовжуючи збивати суміш. Приблизно через 5-7 хвилин збивання білкова суміш буде готова. Щоб перевірити готовність суміші, переверніть місткість, білок не повинен стікати вниз.
- Як тільки сироп і білкова суміш готові, відразу вливайте гарячий сироп тонким струменем в білкову суміш, збиваючи її на високій швидкості. Збийте основу зефіру приблизно 2 хвилини на максимальній швидкості міксера. Маса повинна стати щільною і м'якою, як вата.
- Викладіть теплу масу в кондитерський мішок і висадіть половинки зефіру на деко. Залиште десерт застигати нна ніч.
- Обваляйте в цукровій пудрі, з'єднайте половинки зефіру. Смачного.