Заточування ножиць у домашніх умовах за "народними" методами: не так вже й складно
Заточування ножиць у домашніх умовах за "народними" методами: не так вже й складно

Заточування ножиць у домашніх умовах за "народними" методами: не так вже й складно

Не секрет, що поки що в Україні дуже складна ситуація в сім'ях з побутом, багатьом жінкам доводиться самостійно виконувати роботу, яка раніше вважалася чисто "чоловічою". Ну от, наприклад, ув'язнити ножиці. Виявляється, що повернути гостроту ножиці в домашніх умовах не так вже й складно.

Як відомо, тупі ножиці не лише ускладнюють роботу, але можуть призвести до травм. Гострі леза ріжуть матеріал легко та чисто, зменшуючи зусилля, які ви докладаєте.

Для наших читачів є чудовий лайфгак із сюжетів ранкового шоу "Сніданок" одного з українських телеканалів.

Заточення ножиць, скріншот: YouTube

Ножиці потрібно заточувати, коли вони перестають різати або з'явилися зазубрини, які ускладнюють різання та можуть пошкодити матеріал. Заточування також необхідне, коли ножиці стали тягнути матеріал. Це свідчить про те, що леза більше не паралельні.

У домашніх умовах можна ув'язнити ножиці кількома способами. По-перше, підійде наждачний папір. Розкладіть на рівній поверхні наждачний папір із великим зерном.

Розкрийте ножиці і проведіть лезами по наждачному папері від себе, дотримуючись одного і того ж кута. Повторіть процедуру кілька разів, поступово зменшуючи зернистість паперу.

Нагоді може і фольга. Складіть фольгу в кілька шарів і ріжте ножицями. Це допоможе згладити зазубрини і трохи відновити гостроту.

Заточення ножиць, скріншот: YouTube

Найкращий ефективний спосіб заточування ножиць – за допомогою спеціального точильного каменю. Під час процедури слід дотримуватись інструкції, що додається до каменю. Точильний камінь може замінити керамічна чашка. Акуратно проведіть лезами по дну філіжанки кілька разів.

При заточуванні ножиць потрібно дотримуватися важливих нюансів:

Розберіть ножиці. Якщо це можливо, розберіть ножиці та заточуйте кожне лезо окремо. Дотримуйтесь кута заточування. Спробуйте зберегти заводський кут заточування. Перевірте гвинт. Переконайтеся, що гвинт, що з'єднує леза, досить міцно затягнутий. Не використовуйте силу. Заточуйте ножиці плавними рухами, не тисніть сильно на леза.

Раніше повідомлялося, не повірите своїм очам: як до 30% менше платити за світло.

Також, всього 16 грн, і свято буде ідеальним: українка пошила весільну сукню з мішка для круп.

Джерело матеріала
loader
loader