Популярна українська фудблогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати сигара берек – одну з найпопулярніших страв турецької кухні.
Sigara börek – це рулетики в тонкому хрусткому тісті з начинкою з домашнього сиру, твердого сиру, зелені або м’яса. Готують цю закуску з лаваша юфка, у нас такий не купити, зате чудово підійде тісто філо, яке зараз продається в багатьох супермаркетах і коштує копійки.
Щоб приготувати сигара берек із сирною начинкою, нам знадобляться такі інгредієнти:
- тісто філо - 1 упаковка
- моцарела - 200 г
- сир типу фета - 100 г
- зелень - за смаком
- яйце - 1 шт. (половина в начинку, половина для змащення)
"Начинки можуть бути різними, такими як: мікс сиру та зелені, або відварене м’ясо та сир, або сир зі шпинатом. Будь-які начинки, на ваш смак, загалом", – відзначила блогерка.
Для начинки змішуємо натертий сир моцарела, фету, дрібно нарізану зелень і пів яйця. Тісто філо розрізаємо навпіл і формуємо сигарки, як на відео, змащуємо край яйцем і фіксуємо.
Смажимо сигара берек на добре розігрітій пательні з великою кількістю олії або на суміші олії та вершкового масла. Готуємо на середньому вогні до золотистої хрусткої скоринки з усіх боків.
Готові трубочки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Одразу подаємо закуску до столу, поки вона хрустка та максимально смачна.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.