Зміни передбачають контроль за рівнем вологи в м’ясі та заборону неякісної молочної продукції.
Міністерство оборони України посилило вимоги до якості низки харчових продуктів, які постачаються Збройним силам України. Зокрема це стосується мʼяса птиці, а також риби та молочної продукції. Про це пресслужба МОУ у середу, 6 листопада.
“Під час проведення у військових частинах ЗСУ перевірок постачання харчових продуктів для потреб військовослужбовців було виявлено окремі випадки, коли постачальники доставляють заморожену курятину з надмірною часткою вологи”, – нагадали у повідомленні.
Тож, у відповідь на це Міноборони встановило вимоги стосовно масової частки вологи, яка залишається після розморожування м’яса птиці, а також масової частки глазурі в рибі.
Також відомство заборонило постачання ЗСУ молочної та кисломолочної продукції, виготовленої не з коров’ячого або овечого молока.
“Ми прагнемо забезпечити наших військовослужбовців не лише достатньою кількістю харчових продуктів, а й гарантувати їхню якість та безпеку. Вдосконалення вимог до харчування – це важливий крок на шляху до підвищення стандартів забезпечення наших військових”, – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.
Раніше ми повідомляли, що закупівельна агенція Міністерства оборони України Державний оператор тилу (ДОТ) презентувала потенційним постачальникам, виробникам і дистриб’юторам нову модель забезпечення харчуванням Збройних сил України, яка запрацює як пілотний проєкт у кількох областях України у 2025 році.
Також повідомлялося, що Державний оператор тилу уклав договори з постачальниками для забезпечення Збройних сил України харчуванням по 13 секторам, які охоплюють всю Україну.
Нагадаємо, в Україні змінюють підхід до формування сухпайків для військовослужбовців з огляду на їх релігійні, медичні та етичні потреби. Нові сухпайки стануть доступні військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розроблення та затвердження асортименту.