З білим вином навіть краще: рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора
З білим вином навіть краще: рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора

З білим вином навіть краще: рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора

Холодна та вітряна погода та довгі темні вечори викликають гостре бажання закутатись у теплий плед, дивитися улюблений фільм та зігрівати руки об чашку з гарячим глінтвейном.

Магазинні варіанти напою часто програють за смаком домашньому глінтвейну, тим більше, що його приготування не забере багато вашого часу та зусиль.

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Пропонуємо вам скуштувати рецепт згоряючого глінтвейну на білому вині, яким поділилася фудблогерка Оксана Черпак на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • біле сухе вино – 0,75 л
  • мед – 2 ст. л.
  • зерна гвоздики – 10 зерен
  • кориця – 2 палички
  • запашний перець горошок – 5 шт
  • перець чорний горошок – 10 шт
  • апельсин – 1 шт

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Спосіб приготування:

Для початку потрібно змішати в каструлі всі приправи та мед.

Приготування глінтвейну, скріншот відео

Апельсин порізати навпіл, з однієї половини вичавити сік у каструлю, іншу половину порізати в шматки.

Залити все вином, поставити на вогонь і варити 5-6 хвилин|мінути| на слабкому|слабому| вогні постійно помішуючи.

Глінтвейн. Фото: Youtube

Потім вимкнути вогонь і дати наполягати напій ще 5 хвилин під кришкою. Процідити.

Келихи прикрасити сухофруктами, налити глінтвейн та насолоджуватися.

Приємного апетиту!

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Раніше ми повідомляли про гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів.

Також стало відомо, що краще, ніж деруни: рецепт пишних картопляних оладок із грибним соусом.

Джерело матеріала
loader