Обираючи яблука для цієї страви, краще зупинитися на кисло-солодких, хрустких сортах.
Якщо ви ще не визначилися, що приготувати на вечерю, не витрачаючи багато часу, пропонуємо вам скористатися рецептом Катерини Мовчан і потішити себе та близьких смаженими курячими гомілками з яблуками. Ця страва ідеально підійде до будь-якого гарніру.
Смажені курячі гомілки з яблуками
Інгредієнти:
- курячі гомілки — 1 кг;
- яблука — 500 г;
- аджика (не дуже гостра) — 200 г;
- вода — 300 мл;
- гірчиця в зернах — 2 ч. л;
- олія рослинна — 40-50 мл;
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Гомілки добре промити, обтерти паперовим рушником і скласти в миску. Додати сіль і перець за смаком, добре перемішати. Додати гірчицю в зернах та аджику. Перемішати, щоб курка добре просочилася маринадом, залишити на 30 хвилин.
У сковороді розігріти олію й обсмажити ніжки з усіх боків 7-10 хвилин на середньо-сильному нагріванні. Потім зменшити нагрів і смажити ще 10-15 хвилин до готовності.
Поки смажиться м'ясо, потрібно нарізати яблука досить великим кубиком. Краще брати кисло-солодкі, хрусткі сорти. Додати порізані яблука в сковорідку до курки і смажити ще 3-4 хвилини. Потім додати воду, накрити кришкою й тушкувати ще 15-20 хвилин.
Читайте також:
Курка з рисом у духовці: рецепт легкої та смачної страви на вечерю (відео)
Делікатес із найдоступніших продуктів: рецепт смачної страви з курки
Курка по-римськи із солодким перцем: рецепт смачної та соковитої другої страви