Цього разу переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна у себе в Instagram показала, як приготувати справжню київську перепічку вдома.
- борошно - 260 г + 20 г для припилу
- дріжджі - 5 г сухих або 15 г живих
- вода (тепла) - 175 г
- цукор - 20 г
- сіль - 5 г
- сосиски - 6-7 шт.
- твердий сир - 50 г
- олія для смаження
У миску "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна наливає воду, додає дріжджі, цукор, розмішуємо, накриває рушником і лишає на 15 хвилин для активації дріжджів.
У іншу велику миску зірка "Мастер Шеф" просіює борошно та додає сіль. Вливаємо дріжджову масу до борошна та замішуємо тісто. Важливо: чим більш липким буде тісто, тим повітрянішою та мʼякшою вийде перепічка.
Збираємо тісто в кулю, кладемо в миску, накриваємо рушником і лишаємо в теплі на годину. Коли тісто підійде, зірка "Мастер Шеф" ділить його на кульки масою приблизно по 70 г.
На змащеній олією робочій поверхні розтягуємо шматок тіста, викладаємо начинку (сосиска, сосиска + сир, просто сир), защипуємо тісто та згладжуємо краї.
Сформовану перепічку викладаємо на деко, застелене пергаментом, трохи змащеним олією. Хвилин на 30 лишаємо перепічку в теплі, щоб пиріжечки виросли і кілька разів.
"Мастер Шеф" Валерія Матрохіна смажить перепічку у глибокій пательні або каструлі з великою кількістю добре розігрітої олії до золотистості з обох боків.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.