Принцеса Діана була улюбленицею людських сердець далеко за межами Великої Британії. Її обожнювали й в Україні. Ця любов була взаємною, адже аристократка шанувала українські страви. Цікаві деталі про це – в матеріалі 24 Каналу.
Які українські страви любила їсти принцеса Ді
У 1981 році благодійний фонд The Avril Elizabeth Home for the Mentally Handicapped звернувся до знаменитостей із проханням поділитися своїми улюбленими рецептами для кулінарної книги. Серед тих, хто підтримав проєкт, була і принцеса Діана, яка на той час була нареченою принца Чарльза. Вона поділилася зі своїми шанувальниками, що обожнює український борщ з пампушками.
На жаль, достеменно невідомо, де і за яких обставин вона його спробувала вперше. Проте в кореспонденції зазначалося, що вона навіть пробувала його готувати і їй дуже сподобалося.
Український борщ
- Час: 2 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів свинини або яловичини;
– 2 – 3 картоплини;
– 300 грамів білокачанної капусти;
– 1 штука цибулі;
– 2 – 3 морквини;
– 1 – 2 буряки;
– 1 перець (жовтий або червоний);
– 2 – 3 помідори або 2 столові ложки томатної пасти;
– 1 – 2 столові ложки рослинної олії;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 1 лавровий лист;
– сіль, чорний перець – до смаку;
– оцет – до смаку;
– зелень для прикрашання – до смаку;
– сметана для подачі (за бажанням)
Порадувати кохану людину чимось апетитним і водночас поживним – легко. Салати з крабовими паличками від ТМ "Водний Світ" – ідеальний варіант, адже це швидко, корисно і завжди смачно!
Приготування:
- Для початку необхідно зварити наваристий бульйон. Покладіть свинину або яловичину в каструлю, залийте водою (приблизно 2 літри) і поставте на вогонь.
- Доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь і варіть на помірному вогні, знімаючи піну, доки м'ясо не звариться, а бульйон не стане насиченим.
- Поки вариться бульйон, підготуйте овочі.
- Почистьте цибулю, моркву та буряки, наріжте їх кубиками або соломкою.
- Перець наріжте смужками. Помідори наріжте кубиками або використайте томатну пасту.
- Коли бульйон звариться, вийміть м'ясо.
- Додайте в бульйон нашатковану капусту. Через 5 – 10 хвилин додайте нарізану картоплю.
- Поки картопля вариться, відокремте м'ясо від кістки, наріжте його та поверніть у суп.
- На глибокій пательні або в каструлі розігрійте рослинну олію й обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте моркву, буряки та тушкуйте на помірному вогні.
- Всипте нарізаний перець, помідори або томатну пасту, і продовжуйте тушкувати ще 2 – 3 хвилини, доки овочі не стануть ніжними.
- Додайте овочі в готовий бульйон.
- Покладіть лавровий лист, зубчик часнику, сіль і чорний перець до смаку.
- Доведіть до кипіння та варіть на помірному вогні ще 10 – 15 хвилин.
- Подавайте гарячий борщ із зеленню – кропом або петрушкою. За бажанням можна додати сметану, сік лимона або оцет, щоб надати борщу свіжого кислуватого смаку.
Дізнайтеся деталі: улюблені стравиБейонсе.