/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F17e0b6bb0ba0c232ea4f2fa039befc39.png)
Як приготувати холодець: зірка "Мастер Шеф" розкрила секрет застиглої та прозорої страви
Шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила свій рецепт, завдяки якому холодець завжди буде ідеально прозорим, смачним і, що важливо, буде гарантовано застигати.
Ось що знадобиться для вашого ідеального холодцю: хвіст яловичий – 1 шт., ніжка яловича – 1 шт., курка без грудинки – 1 шт., морква – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., цибуля порей – 1 шт., суміш перців – 1 ст.л., лавровий лист – 3 шт., часник – 2 зубчики, вода – 3-4 л, сіль – 40 г.
Для початку, як зазначає Тетяна, важливо ретельно вибрати м'ясо. Говяжий хвіст і курка дадуть необхідну кількість желатину, що гарантує застигнення холодцю, а також чудовий смак. М’ясо потрібно замочити в холодній воді та довести до кипіння. Після цього важливо злити перший бульйон, щоб очистити його від непотрібних домішок і бруду.
Далі Тетяна додає в каструлю очищене м'ясо, нарізану моркву, цибулю, частину цибулі-порей і спеції. Важливо, щоб вода була холодною, а м’ясо томилося на маленькому вогні протягом кількох годин, щоб бульйон був чистим і прозорим. Під час варіння постійно знімайте піну і жир, щоб уникнути їх потрапляння в бульйон. Також можна використовувати спеціальне сито або марлю для остаточного проціджування бульйону перед заливанням у тарілки.
Після того, як бульйон закипить і всі домішки будуть видалені, додаємо часник, лавровий лист і сіль. Слідкуйте за тим, щоб бульйон не кипів занадто активно — інакше він може помутніти. Після 6 годин томлення знімаємо каструлю з вогню та даємо холодцю охолонути до кімнатної температури. Потім потрібно прибрати залишковий жир і дати страві застигнути в холодильнику на кілька годин.
Рецепт від Тетяни Литвинової гарантує, що ваш холодець буде ідеальним: прозорим, смачним та без зайвого жиру. Всі секрети тепер у ваших руках!
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F390d11bc6c8327c3413e05b39dd1eb3c.jpg)
Фатальна помилка: які прилади забувають вимикати перед виходом з дому
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F47f9666dc3f73726a7d3ca643cd868a0.jpg)
Коли після Великодня можна садити город: одиниці знають
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1aed8e4dd3baf501b3329bdb4f33334e.jpg)
Секрет охайної спальні: 4 зміни, які допоможуть позбавити кімнату від безладу
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F88e138d1afc6528083264fa4a7b99728.jpg)
Ця точно залишить незабутній посмак: випікаємо паску "варена згущенка"
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fef42d4284e6688c81e7fb792af8c5b93.png)
"Застигле у часі" село назвали найкрасивішим місцем країни: в чому його фішка
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F44cf4af5f1b50ca97a5a32c1f094af56.jpg)
Рожева мрія: як мешканка Філадельфії перетворила свою квартиру на казку
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8683d17756022e3357ce07c75c49ee71.jpg)