На Черкащині активно розвивають козівництво
На Черкащині активно розвивають козівництво

На Черкащині активно розвивають козівництво

Серед приватних і селянсько-фермерських господарств області набуває популярності галузь козівництва. Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Черкаської ОВА, пише agronews.ua.

За даними Черкаської філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», в області лише офіційно зареєстровано юридичними особами 150  голів кіз, а  фізичними особами – 654.  

Фермери вважають цей напрям перспективним, зважаючи на зростання попиту споживачів на козине молоко, сири та іншу продукцію.

Козине молоко багатше, ніж коров’яче, на кальцій, фосфор, кобальт і вітаміни А, В1, В2 та ін. Воно має підвищені антиінфекційні, антианемічні властивості. Молочнокислі продукти, виготовлені з козиного молока, легко засвоюються, мають високу поживність, лікувальні та дієтичні якості. Особливо цінні з козиного молока сир і масло, їх можна використовувати в харчуванні людей різного віку.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader