/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F35739d40eff8607c6e7aa2530b9ac237.jpg)
У селі на Дніпропетровщині розпочали сезон гарбузових цукатів
Жителі села Маломиколаївка Дніпропетровської області, що виробляють продукцію під брендом «Герцевські крафтолики», зібрали врожай гарбузів і почали їх переробляти.
Про це AgroPortal.ua розповіла староста Петрівського старостинського округу, до якого належить село Маломиколаївка, Світлана Гарнадко.
«Садили цього року лише два сорти гарбузів — Матільда та Самсон від компанії Enza Zaden. Зібрали близько 3 т, але після відбору залишилося 2 т. Їх вже почали переробляти на цукати», — зазначає вона.
Держслужбовиця додає, що цього року в регіоні взагалі не було дощу, тому гарбузи виросли невеликі за розміром.

