Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директорка департаменту агропромислового комплексу Миколаївської ОВА Олена Піскун.
«У довоєнний період на території області обліковувалося 18 сховищ для тривалого зберігання овочівта фруктів загальною ємністю 39,4 тис. тонн. Більшість з них, на 23,9 тис. тонн, була збудована із застосуванням новітніх технологій», - сказала Піскун.
За її словами, з початку повномасштабного вторгнення частина сховищ зазнала пошкоджень, нині триває процес їх відновлення.
Своєю чергою, очільник компанії ПАЕК - однієї з найбільших виробників овочевої продукції на Миколаївщині - Юрій Кормишкін стверджує, що загалом по країні спостерігається значний дефіцит овочесховищ для якісного зберігання плодоовочевої продукції. Південь України не є винятком.
«Розуміючи це, ми пішли шляхом створення власної бази по зберіганню. Менш ніж за рік змогли придбати та винайняти овочесховища, склади та холодильники, які забезпечать більше 12 тис. тонн одночасного зберігання плодоовочевої продукції. Наразі завантаженість овочесховищ та холодильників становить більше 90 відсотків. Там ми зберігаємо моркву, буряки, цибулю, гарбузи, диню, картоплю і капусту», - сказав Кормишкін.
Він також наголосив, що у зв’язку з постійним вимкненням електроенергії усі бази по зберіганню овочів забезпечені генераторами.
Як повідомлялося, на Миколаївщині розбудовують тепличне господарство, щоб цілорічно забезпечувати споживачів свіжими овочами.