Деруни без картоплі: зірка "Мастер Шеф" дала оригінальний і дуже смачний рецепт
Деруни без картоплі: зірка "Мастер Шеф" дала оригінальний і дуже смачний рецепт

Деруни без картоплі: зірка "Мастер Шеф" дала оригінальний і дуже смачний рецепт

Учасниця кулінарного шоу "Мастер Шеф - 12" Ірина Давиденко у себе в Instagram поділилася з українцями оригінальним рецептом дерунів.

"Тертюхи — це традиційна українська страва, яку готують із тертої картоплі. Інші назви — деруни, кремзлики, картопляники, назва традиційно відрізняється залежно від регіону України", – пояснила зірка "Мастер Шеф".

Але можна готувати різноманітні варіанти дерунів із додаванням інших овочів, наприклад, гарбуза, кабачків або моркви. Щоб приготувати гарбузові тертюхи, "Мастер Шеф Ірина Давиденко бере:

  • гарбуз
  • сир сулугуні
  • сметана - 150 г
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 100 г
  • сіль і сушений часник - за смаком
  • олія для смаження - 50 мл
  • сметана для подачі

Гарбуз і сир сулугуні "Мастер Шеф Ірина Давиденко натирає на крупній тертці. Точної пропорції тут немає, можна робити все на око. Додаємо яйця, сметану, борошно, спеції та перемішуємо тісто до однорідності. Якщо тісто занадто рідке, можна додати ще борошна.

Смажимо тертюхи на добре розігрітій пательні з олією, викладаючи гарбузово-сирну масу ложкою, на невеликому вогні до золотистої хрумкої скоринки з обох боків. Готові тертюхи викладаємо на паперову серветку, щоб позбутися зайвого жиру.

"Гарбузові тертюхи — це саме та українська страва, яку ви маєте приготувати цієї осені. Легкі у приготуванні, але такі, що зникають миттєво!", – наголосила зірка "Мастер Шеф".

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader