Тепличне господарство на Волині зайде у переробку
Тепличне господарство на Волині зайде у переробку

Тепличне господарство на Волині зайде у переробку

Сільськогосподарське підприємство «Повний кошик», що у Жиричах на Волині, планує розширювати виробництво овочів та розпочати їх переробку.

Про це розповів директор цієї агрофірми Віктор Доротенко виданню «Ратнівщина».

Зазначається, що фермер з березня поточного року побудував 31 теплицю та на 270 га ріллі вирощує 16 овочевих культур. Продукцію постачає у місцеві супермаркети. 

Зазначається, що цього року у господарстві вирощено: моркви — 30 га, кабачків — 3 га ранніх і 3 га пізньо-осінніх, дайкону — 2 га, цибулі пізньо-осінньої — 1 га, помідорів — 7 га, перцю — 8 га (гіркого — 2 га, Білозірки — 6 га, «Капії», фіолетового — близько 2 га), баклажанів — 2 га, баттернату (гарбузів) — 1,5 га, пшениці — 50 га, сої — 50 га. Під урожай наступного року роздискували 100 га землі.

Влітку на території підприємства почали будувати приміщення для майбутнього цеху переробки. Віктор Доротенко зауважує, що запуск лінії виробництва готової продукції дасть нові грані розвитку. По-перше, буде застосована технологія безвідходного виробництва. По-друге, буде можливість переробки не лише продукції з «Повного кошика», але й з інших аграрних підприємств, які він очолює. 

«У наших планах на наступний рік — цибуля порей, морква, картопля, гарбуз, цвітна капуста, перець, помідори, кабачки, патисони, цукіні, картопля, дайкон, рання капуста, середня і основна, брюссельська, зернові та бобові культури, — анонсує Віктор Доротенко. — Нам хочеться створити тут, в Україні такі умови, щоб у людей не було потреби їхати на заробітки в Польщу. Якщо ми зможемо дати хоча б 70% зарплати від тієї, яку вони отримують за кордоном, люди будуть залишатися в Україні. Вони працюватимуть заради наповнення українського бюджету. Водночас вони будуть поряд зі своїми сім’ями, а це, як на мене, визначальний фактор».

Джерело матеріала
loader