Ця страва дуже схожа на звичні всім пельмені, але у відкритому вигляді. Виходить так само соковито, смачно та ситно. Такі човники з фаршем однозначно вразять рідних та гостей.
Перевага рецепту в тому, що човники готуються на сковороді досить швидко і просто. До того ж також йде овочева подушка.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне: 200 г
- Яйце: 1 шт.
- Яловичий фарш: 200 г
- Вода: 85 мл
- Цибуля: 2 шт.
- Болгарський перець: 2 шт.
- Помідор: 1 шт.
- Картопля: 4 шт.
- Томатная паста: 1 ст. л.
- Соняшникова олія: 50 мл
- Сіль: за смаком
- Чорний перець (мелений): за смаком
Процес приготування:
У глибокій мисці змішайте борошно з 1 ч. л. солі. Зробіть поглиблення в центрі та вбийте яйце. Влийте 85 мл води та замісіть тісто. Залишіть на 10 хвилин під мискою або плівкою.
Очистіть 1 картопля, 1 цибулину та 1 болгарський перець, наріжте дрібними кубиками. Змішайте з фаршем, посоліть і поперчіть. Розігрійте масло і обсмажте цибулю і перець, що залишився, попередньо нарізавши їх на середні шматочки. Додати подрібнений помідор і томатну пасту.
Очистіть 3 картоплі і наріжте кружальцями завтовшки 0,5-0,7 см. Викладіть зверху на засмажку, посоліть та зніміть з вогню. Присипте поверхню борошном і розкотіть тісто до товщини 2-3 мм. Виріжте кружечки з допомогою форми діаметром 5-7 див. Викладіть кожний по 1 ст. л. фаршу і сформуйте човники.
Викладіть їх на овочеву подушку. Якщо залишиться фарш, розподіліть його між човниками. Залийте окропом, щоб вода доходила до середини човників. Накрийте кришкою та доведіть до кипіння. Готуйте 15 хвилин на середньому вогні, а потім зменште вогонь до слабкого і тушкуйте ще 15 хвилин. Вимкніть газ, відкрийте кришку та залиште на 10 хвилин.
Раніше ми повідомляли про козинаки, як у дитинстві, можна приготувати і самостійно: рецепт, з яким все вийде.