Сало є найулюбленішим національним продуктом нашого народу.
Найчастіше сало вживають солоним, маринованим, смаженим чи копченим. Однак фахівці вважають, що корисним є тільки один вид. Експерти говорять, що з точки зору здорового харчування максимальну користь може принести лише солоне сало, оскільки воно не піддається тепловій обробці, на відміну від інших видів – копченого, вареного чи смаженого.
Під впливом високої температури жир утворює небезпечні канцерогени, тому вони можуть звести нанівець усю користь сала. Особливо такий продукт небезпечний для людей з підвищеним рівнем "поганого" холестерину і проблемами з ШКТ.
Яка користь сала для нашого організму
Продукт містить арахідонову кислоту, яка зміцнює імунітет, захищаючи наш організм від різноманітних вірусів і запалень. Тому його обов’язково треба їсти в холодну пору року. А за рахунок вмісту олеїнової кислоти, сало впливає на активізацію роботи мозку, покращує пам'ять ті підвищує розумові здібності.
Сало багате на селен, калій, кальцій, мідь, цинк і фосфор. Саме тому воно позитивно впливає на роботу всіх внутрішніх органів. Також продукт містить групу незамінних вітамінів – А, Е, В і D.
За користю сало прирівнюється до червоної риби, адже в ньому міститься потужна частка жирної кислоти омега-3, яка нівелює ризики запальних процесів в організмі та появу онкології. А ще воно містить холін, який відіграє ключову роль у розщепленні жирів. Може здатися дивним, але за помірного вживання сало допоможе позбутися зайвих кілограмів.
Вчені назвали продукт, який рятує літніх людей від деменції та передчасної смерті
Названо зелень, яка може спричинити тромбоз, хоча вона вважається дуже корисною