Гречка – частий гість на столах українців і це справді один із найпопулярніших гарнірів. Але навіть з нею, точніше з її приготуванням, можна наробити помилки.
Так-так, не дивуйтеся. У вас було хоч раз таке, що гречка вийшла сухою? А може, це постійне явище. Ні, це не один із показників норми. Є відразу 5 помилок, які ви могли припуститися, через які гречка вийшла сухою.
Не купуйте пропарену крупу
Варіння пропареної гречаної крупи займає близько 5 хвилин і на цьому її плюси закінчуються. На смак вона буде дещо іншою, тижня звичайна, а користь від неї зменшиться в рази.
Не варіть гречку одразу
Перед варінням гречану крупу рекомендується обсмажити на сковороді – з олією чи ні. В результаті ви отримаєте куди більш насичену та ароматну страву.
Не використовуйте холодну воду
Після обсмажування крупу потрібно залити водою, тільки не холодною, а гарячою, щоб утворилася гаряча пара, яка і пропарюватиме гречку, адже, як відомо, найсмачнішою виходить каша, пропарена в каструлі на маленькому вогні.
Варіть у високій каструлі з вузьким дном
Використання широкої каструлі – ще одна помилка. Вам потрібна саме висока каструля з вузьким дном – це, знову ж таки, необхідно для того, щоб каша пропарювалася і вийшла смачною та розсипчастою.
Не відкривайте кришку
Піднімати кришку і перемішувати гречану кашу під час варіння не слід - натомість засікайте 10-12 хвилин і протягом цього часу не знімайте кришку з каструлі. Цієї кількості хвилин каші достатньо для того, щоб пропаритися та стати смачною. Не хвилюйтеся - якщо ви включили полум'я на невелику потужність, гречка не пригорить.
Раніше ми повідомляли про простий спосіб, як нарізати цибулю без сліз.