Важливо обирати для приготування моркви по-корейськи смачну та хрустку моркву, інакше заправка її не врятує – це дуже банальна, але корисна порада.
Рецептом ідеальної домашньої моркви по-корейськи поділилася українська фудблогерка Юлія Сенич.
Для приготування моркви по-корейськи на 500 г моркви нам знадобиться:
- 0,5 ч.л. солі
- 2 ст.л. оцту (можна брати будь-який, блогерка використовує винний)
- 4 ст.л. олії
- 2-3 зубці часнику
- 1 ч.л. цукру
- спеції (коріандр, перець чорний мелений, пластівці перцю чилі, мускатний горіх) - за смаком
На весь процес приготування у вас піде до 10 хвилин, далі кілька годин на маринування – і у вас буде готова морква по-корейськи, значно смачніша та дешевша, ніж у магазині. Для цього рецепту навіть не доведеться купувати готову суміш спецій для моркви по-корейськи.
Якщо раптом морква у вас не дуже соковита, це можна виправити, попередньо замочивши моркву на годину в холодній воді.
Моркву чистимо, промиваємо та натираємо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Додаємо часник, натертий на дрібній тертці, сіль, цукор та оцет.
Олію блогерка розігріває на пательні чи в сотейнику та додає чорний перець, коріандр, чилі та дрібку мускатного горіха, щоб спеції розкрили свій аромат. Заливаємо олією зі спеціями натерту моркву та перемішуємо.
Щоб морква по-корейськи добре промаринувалася, відправляємо її на три-чотири години в холодильник.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.