Вареники з сиром — страва традиційної української кухні. І готувати їх дуже просто.
Такі смачні вареники можна подавати зі сметаною, або медом. Смачні вареники з кисломолочним сиром, це чудовий вибір для вечері, якщо хочеться чогось з української кухні. Звичайно, вареники можна купити і в магазині, але якщо трохи повозитися на кухні, у вас вийде чудова страва. Рецептом поділилися на сайті Yasensvit.
Вареники з сиром
Інгредієнти:
- борошно — 500 г;
- два яйця;
- молоко — 150 мл;
- цукор — 2 ч. л.;
- сіль — 1/4 ч. л.;
- вершкове масло — 100 г;
- густа сметана для подачі.
Для начинки:
- сир жирністю 9% — 700 г;
- сметана жирністю 30% — 3 ст. л.;
- жовтки — 2-3 шт;
- сіль — на кінчику ножа;
- цукор — 1 ст. л.
Приготуйте тісто для вареників. У дуже холодне молоко додайте сіль, цукор, яйця та збийте вінчиком. Борошно просійте, потім, постійно помішуючи, додайте його в яєчно-молочну суміш.
Вимісіть тісто. Воно має вийти еластичним і мати гладку однорідну консистенцію. Сформуйте його в кулю, загорніть у харчову плівку та залиште на 30 хвилин за кімнатної температури.
І підготуйте сир для начинки вареників. Викладіть його в сито, щоб стекла зайва рідина. Можна зверху поставити вантаж.
Перекладіть сир у миску. Додайте сметану, жовтки, сіль і цукор. Ретельно перемішайте. Розкачайте тісто для вареників у пласт завтовшки 1,5-2 мм. Виріжте склянкою кружечки діаметром 5-7 см.
У центр кожного кружечка тіста викладіть 1 ч. л. начинки з сиру. Складіть навпіл, краї ретельно защипніть.
Закип'ятіть воду у великій каструлі, злегка посоліть, покладіть вареники, дочекайтеся моменту, коли вони спливуть на поверхню.
Готуйте вареники 3-4 хвилини. Потім перекладіть шумівкою в глибоку миску і полийте розтопленим вершковим маслом. Подавайте вареники одразу та полийте сметаною. Або можна полити медом.
У начинку можна додати родзинки, якщо хочете, щоб вареники були солодшими.
Читайте також:
Смачно, як у ресторані: рецепт вареників із грибами
Польська версія наших улюблених вареників: як приготувати пироги з картоплею
Таке тісто — це щось неймовірне: як приготувати смачні вареники з картоплею та грибами