Зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати авдіївську кашу, яка є традиційною для того самого міста Авдіївка, яке знищили окупанти.
Традиція її приготування тягнеться з XIX століття. Цю кашу ще називають "гоноровою", адже її інгредієнти не з дешевих, зокрема яйця й вершкове масло.
"За смаком каша нагадує вишуканий десерт. Вона солодка, густа та запашна", – відзначила зірка "Мастер Шеф".
Для приготування справжньої авдіївської каші "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:
- рис круглозернистий — 80 г
- яйця — 5 шт.
- молоко жирністю 3,2% — 400 мл
- вершкове масло — 120 г
- цукор — 1 ст.л. + 1 ст.л.
- сіль — дрібка
Спершу "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк добре промиває рис у холодній воді, а потім заливає окропом і варить протягом трьох хвилин. Після цього рис відкидаємо на сито, щоб злити воду, а сам рис викладаємо на рушник, щоб просушити.
У каструлі доводимо до кипіння молоко з цукром і вершковим маслом, розмішуємо до розчинення. Додаємо просушений рис, варимо ще 5 хвилин і знімаємо з плити.
Окремо в мисці яйця збиваємо з цукром до однорідності. Додаємо яєчну суміш до рису, добре перемішуємо та доводимо кашу до кипіння.
Після цього "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк знімає авдіївську кашу з плити, накриває кришкою, загортає в ковдру та лишає настоюватися на три години.
Подавати авдіївську кашу зірка "Мастер Шеф" пропонує з вершковим маслом і улюбленим джемом, також можна додати родзинок.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.