Такий торт можна подати і на Новий рік, і на Різдво.
Торт "Сніговик" — найноворічніший десерт. Він має ошатний вигляд і виходить дуже смачним. Фокус розповість, як його приготувати.
Торт "Сніговик"
Інгредієнти:
- борошно — 150 г;
- цукор — 3 ст. л.;
- кокосова стружка — 200 г;
- вершкове масло — 150 г;
- згущене молоко — 7 ст. л.
Для крему:
- вершки жирністю 35% — 350 мл;
- м'який сир — 300 г;
- згущене молоко — 3/4 банки;
- очищені мигдальні горіхи — 150 г;
- ванільний цукор — 2 ч. л.;
- кокосове молоко — 600 мл;
- желатин — 30 г.
Борошно просійте в миску, додайте цукор, м'яке вершкове масло і третину кокосової стружки. Вимісіть м'яке тісто, скачайте в кулю, загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник на півгодини.
Розігрійте духовку до 190 °С. Приготуйте дві круглі форми різного розміру та змастіть їх вершковим маслом. Розкачайте тісто у два кола по діаметру форм. Перекладіть тісто у форми і випікайте близько 15 хвилин.
Желатин замочіть у 4 ст. л. холодної кип'яченої води і залиште на 15 хвилин. Горіхи подрібніть і підрум'яньте на сухій сковороді.
Змішати сир із 0,75 банки згущеного молока, ванільним цукром і кокосовим молоком. Желатин потрібно віджати і на невеликому вогні розтопіть до однорідності. Дайте трохи охолонути. Вершки збийте в щільну піну. Поступово додайте желатин у сирну масу, потім перемішайте з мигдалем і збитими вершками. Викладіть суміш у застелені харчовою плівкою дві миски, які підходять за діаметром до коржів і поставте в холодильник на 2 години.
Форми із застиглим кремом накрийте готовими коржами, підрівняйте краї. Приберіть форми та плівку.
Змастити згущеним молоком, посипте кокосовою стружкою, що залишилася, і сформуйте сніговика. Прикрасьте шоколадом.
Читайте також:
Медовик без випічки: рецепт смачного десерту з кремом-пломбіром
Смачний десерт від популярного кондитера: як приготувати найкращий млинцевий торт (відео)
"Розумний торт": рецепт десерту без начинки, який трансформується в духовці