Три рецепти куті з рису на Святий вечір та Різдво
Кутя з рису – це чудовий сучасний варіант традиційної страви, яка ідеально підійде для святкового столу на Святий вечір та Різдво. Ми зібрали три найсмачніші рецепти, які підкорять ваше серце і здивують гостей.
Для куті на Святвечір використовують пісні інгредієнти. кутю готують на воді та додають смачні інгредієнти
Кутя з рису з чорносливом і медом від Євгена Клопотенка
Цей варіант пропонує поєднання смаку ніжного рису з насиченим смаком чорносливу.
Інгредієнти:
-
Залийте рис водою в пропорції 1 частина рису та 2 частини води. Варіть рис 5 хвилин після закипання, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти 15 хвилин.
-
Залийте мак окропом, залишіть на 10 хвилин, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб рідина стекла.
-
Чорнослив помийте і наріжте дрібним кубиком.
-
Волоські горіхи порубайте ножем.
-
У каструлю з рисом додайте запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішайте всі інгредієнти та додайте трохи теплої води для отримання бажаної консистенції.
Кутя з сушеною вишнею
Інгредієнти:
• Рис сухий довгозернистий – 200 г.
• Мак – 50 г
• Ліщина – 50 г,
• Волоський горіх – 100 г,
• Мед – 100 г,
• Вишня сушена – 50 г.
Приготування :
-
Мак залийте окропом і лишіть на 10-15 хв. Злийте воду та розтеріть у ступці. Можна використовувати блендер, але краще у ступці.
-
Рис промийте у холодній чистій воді та варіть без кришки близько 7-8 хвилин. Готовий, не переварений рис, відкинути на сито.
-
Горішки посмажте на сковорідці. Після чого, охолодіть і подрібніть ножем.
-
Мед, розведіть 5 столовими ложками теплої води.
-
Рис заправляємо всіма інгредієнтами, перемішуємо та подаємо.
Кутя з рису з цукатами та апельсиновим соком
Оригінальний варіант із цитрусовою ноткою, який додає свіжості й аромату.
Інгредієнти:
-
Рис – 200 г
-
Цукати (ананас, апельсин) – 100 г
-
Мак – 50 г
-
Апельсиновий сік – 100 мл
-
Мед – 2 ст. л.
-
Горіхи – 50 г
Приготування:
-
Відваріть рис у пропорції одна частина рису, дві води до готовності, дайте охолонути.
-
Мак запарте окропом, перетріть у ступці.
-
Цукати наріжте дрібними кубиками.
-
Горіхи подрібніть ножем.
-
Змішайте рис із маком, цукатами та горіхами.
-
Мед зміщайте з апельсиновим соком, додайте теплої води та добре перемішайте. Заправте рис сумішшю.