На Закарпатті створили новий смак «дубайський шоколад із салом»
На Закарпатті створили новий смак «дубайський шоколад із салом»

На Закарпатті створили новий смак «дубайський шоколад із салом»

Український бренд SoYKa chocolate, заснований Юлією Савинською, створює так званий “дубайський шоколад”, який швидко здобув популярність в усьому світі, але з незвичайними смаками. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в’яленим м’ясом та салом і темним хлібом.

Є і більш звичні варіації популярного шоколаду – із фісташковою або арахісовою пастою.

В основі рецептури дубайського шоколаду – хрустке східне тісто катаїфі, яке майстриня обсмажує, додаючи фісташкову та кунжутну пасту. Начинка викладається у шоколад, далі плитки стабілізується. Фінальний етап — декорування.

«Після першої спроби я сказала: ну, це смак на один раз скуштувати, і зараз уже шосту варіацію роблю і не можу спинитися», — зізнається Юлія Савинська.

Плитка вагою 160 г коштує 490 грн, набір із 4 сердечок — 600 грн, асорті цукерок (16 шт.) — 650 грн, фісташкові цукерки — 700 грн. 

Юлія розповідає, що почала займатися кондитерством понад 8 років тому. У декретній відпустці вона готувала натуральні десерти для доньки, що стало поштовхом до розвитку бізнесу. У 2019 році майстриня відкрила кондитерську в Краматорську, а сьогодні SoYKa chocolate має дуже великий асортимент. Тут навіть створюють шоколад на гречаному чаї.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader