Гречка може бути ще смачнішою: про що ви забуваєте при варінні
Гречка може бути ще смачнішою: про що ви забуваєте при варінні

Гречка може бути ще смачнішою: про що ви забуваєте при варінні

Гречка – крупа, яка подобається практично кожному – вона є ультракорисною, особливо для тих, хто займається спортом.

Це так званий "український супер-фуд". Однак потрібно вміти отримувати з неї максимум користі. А це вийде, якщо правильно поєднувати гречку з іншими продуктами, про що розповіла дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Гречка, рецепт, фото: Знай.ua

"Гречева крупа не містить усіх незамінних амінокислот. Рослинні білки засвоюються гірше за білки м'яса, риби, птиці, яєць, молочних продуктів", - заявляє дієтологиня.

Тваринний білок засвоюється на 95-96%, тоді як рослинний лише на 70 відсотків. Тому варто додавати яйця, рибу, м'ясо птиці, сир. Можна подавати гречку з овочами через концентрацію харчових волокон (природного сорбенту, мінералів, вітамінів). А ще на процесі приготування правильно розраховуйте кількість води, бо вона вбирає всі корисні речовини крупи. На одну склянку гречки потрібно 2,5 склянки води.

Гречка. Фото: Youtube

"З гречаної крупи готують не тільки каші. Гречане борошно використовують у випічці, щоб замінити пшеничне борошно. У гречці немає глютена - це оптимальний варіант для людей, які страждають на його непереносимість", - пояснює експертка.

Раніше ми повідомляли, що цей секретний інгредієнт зробить ваш Олів'є найсмачнішим: що додають хитрі кулінари, новорічний рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader