Шеф-кухар поділився ідеальним рецептом печеної картоплі на Різдво
Шеф-кухар поділився ідеальним рецептом печеної картоплі на Різдво

Шеф-кухар поділився ідеальним рецептом печеної картоплі на Різдво

Як правильно приготувати смажену картоплю - кухар поділився смачним рецептом.

Цікаве із матеріалу:

Щоб ваша страва була смачною, дуже важливо досягти ідеального балансу між хрустким зовнішнім виглядом і пухкою серединою. У Мережі існує купа рецептів смаженої картоплі, однак шеф-кухар поділився своїм смачним рецептом.

На Різдво всі хочуть здивувати своїх рідних першокласною печенею. Тож шеф-кухар у TikTok поділився трюком, який гарантує, що ваша картопля справді сподобається всім. Він розповів, що додавання одного конкретного інгредієнта до киплячої води може підняти вашу страву на нову висоту, зробивши картоплю відмінним гарніром поряд із вашою індичкою та овочами.

За словами Сема Уея, варто лише додати кілька очищених і подрібнених зубчиків часнику під час кип’ятіння картоплі - ви надасте вашій картоплі додатковий смак. Шеф-кухар також готує смачну суміш трав, щоб посипати картоплю, коли вона спечеться.

Його рецепт призначений для 6-8 осіб. Цей рецепт гарантує чудову хрустку скоринку, а запікати потрібно її на гусячому жирі, хоча замість нього можна використовувати качиний жир.

Інгредієнти

Насамперед варто почати із кип’ятіння картоплі із дрібкою солі та додати туди зубчики часнику. Кухар також рекомендує додати трохи розмарину за бажанням. Залийте картоплю холодною водою, доведіть до кипіння і варіть, поки вона не стане м’якою і відразу вимикайте, щоб картопля не розварилась.

Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів. Дайте картоплі обсохнути після того, як злили воду. Вибраний вами жир варто рівномірно розприділити на деку і відправити в духовку приблизно на 15 хвилин. Потім варто покрити кожен шматочок картоплі цим гарячим жиром і смажити їх протягом години-півтори чергуючи кожні 20 хвилин, щоб забезпечити рівномірну хрустку скоринку.

Поки картопля стає золотистою, збийте трохи морської солі, розмарину, спеції із цедрою лимона. Після цього посипте печеню цією ароматною сумішшю та подавайте до столу.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader