Переможниця шоу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати смачний і красивий салат "Гранат" за новим рецептом для святкового столу.
Щоб приготувати салат "Гранат" по-новому, зірка "Мастер Шеф" бере:
- макарони з твердих сортів пшениці - 200 г у сухому вигляді
- 1 куряче філе
- 1 буряк
- половинка гранату
- невеликий пучок петрушки
- 30-50 г волоських горіхів
- сметана або майонез - 4 ст.л.
- 1-2 зуб. часнику
- 1 ст.л. лимонного або лаймового соку
- сіль і мелений перець - за смаком
- оливкова олія
Буряк добре вимиваємо та кладемо на фольгу, трішки поливаємо олією, солимо, перчимо, загортаємо та запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності (приблизно годину). Коли буряк охолоне, чистимо його та нарізаємо або тонкими слайсами, або просто шматочками.
Поки буряк запікається, куряче філе зірка "Мастер Шеф" змащує олією, солить, перчить та обсмажує на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії до золотистості з обох боків. Після цього загортаємо філе в фольгу та допікаємо приблизно 15-20 хвилин. Готове філе нарізаємо великими кубиками.
Макарони відварюємо до стану аль денте, як указано на упаковці, в киплячій підсоленій воді. З готових макаронів зливаємо воду, додаємо трошки оливкової олії та солимо за смаком.
Ножем подрібнюємо горішки та петрушку. Для соусу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна просто змішує сметану або майонез, подрібнений часник, трішки лимонного соку та сіль і перець.
На велику тарілку зірка "Мастер Шеф" посередині ставить маленьку піалу та навколо неї починає збирати салат у формі віночка. Спочатку викладаємо макарони з куркою та соусом, далі слайси буряка, зернятка гранату, горішки, петрушку – і салат готовий.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.