Кожен із цих салатів стане справжньою окрасою новорічного столу.
Переддень Нового року — час зустрічей із рідними та друзями за святковим столом. Якщо ви ще не вирішили, чим порадувати гостей, пропонуємо вам п'ять рецептів салатів, які стануть альтернативою популярним "олів'є" і "шубі". Кожен із них виходить смачним і ситним, а також готується дуже просто.
Крабовий салат
Інгредієнти:
- заморожені кільця кальмарів – 500 г;
- варено-морожені креветки – 500 г;
- крабові палички – 200-300 г;
- яйця – 5 шт;
- кукурудза – 1 баночка;
- огірки – 1-2;
- зелена цибуля – пучок;
- майонез на жовтках;
- гірчиця – 1 ч. л;
- сіль, спеції за смаком.
Спосіб приготування:
Кальмари відварити в підсоленій воді протягом 1-2 хвилин після закипання, відкинути на сито. Креветки розморозити. Яйця відварити круто.
Нарізати всі інгредієнти кубиками і висипати їх у глибоку салатницю. Додати кукурудзу, попередньо зливши з неї рідину, а також дрібно порубану зелену цибулю.
Майонез змішати з гірчицею і додати до салату. Посолити, поперчити, все добре перемішати.
Салат із куркою та ананасами
Інгредієнти:
- відварене куряче філе;
- консервований ананас;
- консервована кукурудза;
- твердий сир;
- майонез;
- волоські горіхи для прикраси.
Кількість продуктів беріть на свій смак.
Спосіб приготування:
Дно салатниці злегка змастити майонезом, щоб нижній шар салату добре тримався. Куряче філе порвати на волокна, викласти першим шаром, як показано на відео. Зверху нанести сіточку з майонезу.
Кільця ананаса порізати кубиками, викласти другим шаром. Зверху на ананаси акуратно викласти кукурудзу. Зверху все знову покрити майонезною сіточкою.
Верхній шар – натертий на дрібну тертку твердий сир. Покрити ним весь салат, а зверху нанести велику майонезну сіточку. В отримані клітинки викласти половинки волоських горіхів.
Салат із помідорами та крабовими паличками
Інгредієнти:
- крабові палички – 250 г;
- болгарський перець – 1-1,5 шт;
- сир твердий – 100 гр;
- яйця варені – 2-3 шт;
- часник – 1-2 зубчики;
- майонез 72%
- сіль, перець за смаком;
- зелень для подачі.
Спосіб приготування:
Усі продукти нарізати кубиками або в довільній формі, скласти в глибоку салатницю, додати майонез, посолити, поперчити і все перемішати.
Салат із курячою грудкою та беконом
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 шт;
- бекон – 80 г;
- мікс салату;
- пармезан – 2 ст. л;
- чіабатта.
Для соусу:
- грецький йогурт – 2 ст. л;
- гірчиця – 1/2 ч. л;
- листя базиліку;
- сік лимона – 1 ст. л;
- оливкова олія – 1 ст. л;
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Куряче філе посипати сіллю та перцем і обсмажити до готовності. Бекон обсмажити до хрускоту.
Усі інгредієнти для соусу з'єднати і подрібнити в блендері.
Змішати всі складові та заправити соусом.
На сковороду посипати пармезан і розтопити його, щоб вийшов млинець. При охолодженні вийде великий чіпс.
Необхідно стежити за тим, щоб не пересмажити сир, інакше він буде гірким. Готовий остиглий чіпс поламати в салат.
Гавайський салат
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 шт;
- болгарський перець – 1 шт;
- помідор – 1 шт;
- мариновані печериці – 200 г;
- консервований ананас – 300 г;
- маслини без кісточок – 150 г;
- твердий сир – 150 г;
- кукурудза – 150 г;
- майонез для заправки.
Спосіб приготування:
Куряче філе обсмажити до готовності. Остудити та порізати кубиками. Усі інші інгредієнти порізати так само. Скласти всі інгредієнти в глибокий посуд, заправити майонезом, посолити, поперчити, перемішати. Салат готовий!
Читайте також:
Салати на новорічний стіл: рецепт оригінального салату "Зміїна шуба" без буряка
Салати на новорічний стіл: як приготувати класичний салат "Оселедець під шубою"
Салати на новорічний стіл: рецепт "Мімози" із секретним інгредієнтом