Як розморозити м’ясо за 10 хвилин: лайфхак, який підірвав тікток
Як розморозити м’ясо за 10 хвилин: лайфхак, який підірвав тікток

Як розморозити м’ясо за 10 хвилин: лайфхак, який підірвав тікток

Господині дуже часто готують щось із м’яса, яке зберігається в морозилці, пише 24 Канал з посиланням на тікток-сторінку Олександри Чорій. Саме тому варто знати, як легко його розморозити, якщо не зробити це заздалегідь.

Як швидко розморозити м’ясо

Відеоролик вже переглянули понад 500 тисяч користувачів, тож такий лайфхак досить завірусився в мережі.

Щоб на розморожування м’яса не довелося довго чекати, треба лише знати секретні інгредієнти, які потрібно додати до води. У глибоку миску налийте воду кімнатної температури й розмішайте в ній дві столові ложки оцту й солі.

В отриманий розчин опустіть м’ясо, а зверху накрийте чимось важким. Для великого шматка буде достатньо всього 10 хвилин, а меншим кускам знадобиться 5 хвилин на розморожування.

Швидке розморожування м’яса: дивіться відео

Якщо ж не хочете додавати до води оцет, оскільки боїтеся, що м’ясо після нього почне різко пахнути, достатньо буде його помістити в пакет та опустити у воду кімнатної температури, яку доведеться змінити кілька разів. Проте такий процес розморожування вже є дещо довшим та займе у вас від 30 хвилин до 1 години часу.

У випадку, якщо часу на розморожування обмаль, тоді скористайтеся мікрохвильовою пічкою чи духовкою з функцією розморожування. Потужність та час треба встановити відповідно до розміру шматка м’яса.

Зверніть увагу, що м’ясо не рекомендовано впродовж тривалого часу розморожувати при кімнатній температурі. Найкраще це робити в холодильнику, хоч і займе такий процес досить багато часу.

Джерело матеріала
loader
loader