Ви їсте рибу, але не ту: що потрібно додати до раціону кожному українцю
Ви їсте рибу, але не ту: що потрібно додати до раціону кожному українцю

Ви їсте рибу, але не ту: що потрібно додати до раціону кожному українцю

Риба, на нашу думку, є корисним продуктом, яким іноді можна замінити м'ясо - у ній містяться жирні кислоти (Омега-3), хороша кількість білка, вітамінів та мінералів.

Однак не всі її види можуть допомогти вашому організму, іноді навіть навпаки... одними з найкращих для нас є, звичайно ж, лосось чи сардини.

Риба на сковороді, скріншот: YouTube

Варто ще звернути увагу на палтуса. Бо ця риба багата на антиоксидант селен, вітамін В6 (він корисний для нервової системи та печінки, підвищує імунітет).

Дуже шкідливою вважається тилапія. Це фермерський вид, що містить антибіотики та забруднюючі речовини, а також жирні кислоти омега-6. Її регулярне вживання може погіршити здоров'я. Варто замислитись над вживанням атлантичних великоголових риб, які хоч і живуть довго, але протягом цього часу накопичують з роками велику кількість ртуті та шкідливих речовин. З аналогічних причин слід утриматися від морської мови. Особливо до цієї рекомендації слід дослухатися вагітних жінок.

Риба з людським обличчям, скріншот: Youtube

У м'ясі акули часто міститься нейротоксин - ртуть, тому його вживання небезпечне для вагітних та дітей.

І нарешті, всіма улюблений і дуже популярний — тунець, незважаючи на вміст вітамінів В6 та В12, може становити загрозу через наявність ртуті. Однак його все ж таки можна додавати до раціону, але не частіше разу на тиждень.

Раніше ми повідомляли про прості правила, які захистять ваше здоров'я у свята.

Джерело матеріала
loader
loader