Ви дізнаєтесь:
У багатьох рецептах важливою умовою вдалої страви є використання саме розм'якшеного вершкового масла, але часто господині забувають витягнути пачку з морозильної камери чи холодильника.
Главред з'ясував, що у таких випадках не обов'язково відкладати свої плани з приготування кулінарних шедеврів на потім, достатньо лише скористатися декількома хитрощами.
Можна спробувати один із найпростіших варіантів - розрізати масло на дрібні кубики та розкласти їх у рівномірний шар на тарілці. Менші шматочки швидше досягнуть кімнатної температури. Зазвичай це займає 10-15 хвилин.
Ще один спосіб - розкачати масло качалкою. Для цього треба покласти масло між двома шарами харчової плівки або паперу для випічки й легенько прокатати качалкою. Це збільшить площу контакту з повітрям і швидко розм’якшить масло.
Якщо потрібно швидко змішати масло з іншими інгредієнтами для страви, то можна додати масло не цілим шматком, а натерти його на тертці або пропустити через прес для часнику.
Про ще один лайфхак TikTok розповіла українська блогерка Діана Головець. Вона показала, як швидко розтопити масло. Для цього потрібно взяти глибоку миску або чашку і наповнити її кип'ятком, після чого посудину треба залишити на декілька хвилин.
Після цього тверде масло потрібно накрити цією нагрітою мискою і зачекати на ще кілька хвилин, в залежності від того, наскільки потрібно розм'якшити масло.
Більше новин:
Хто така Діана Головець?
Діана Головець - українська блогерка, за якою стежать більше 130 тисяч користувачів в Instagram та 70 тисяч в TikTok. Діана розповідає про те, як збудувала будинок мрії за 6 місяців, а також ділиться порадами та лайфхаками щодо прибирання та облаштування дому.