Картопля Хассельбек: рецепт простого, але дуже смачного гарніру
Картопля Хассельбек: рецепт простого, але дуже смачного гарніру

Картопля Хассельбек: рецепт простого, але дуже смачного гарніру

Здавалося б, це просто запечена картопля. Але вона готується особливим способом і результат вас здивує.

Звичайна запечена картопля хороша. А картопля Хассельбек просто приголомшлива! М'яка всередині і хрустка зовні, полита часником, розмарином і оливковою олією. Рецептом поділилися на сайті Recipe Tin Eats.

Є кілька секретів, щоб картопля Хассельбек вийшла ідеальною. Важливо, щоб скибочки розійшлися віялом під час запікання, щоб ви могли капати солоною олією/жиром між скибочками і хрусткими краями.

Для віяла вам знадобляться тонкі скибочки (в ідеалі 2 мм), розрізані досить глибоко. Овальна картопля підійде краще, ніж кругла. І важливо поливати олією під час приготування.

Для приготування картоплі хассельбек вам справді знадобиться лише картопля, рослинна олія та сіль. Часник і розмарин необов'язкові, але вони надають олії приємного аромату.

Нарізати картоплю просто: покладіть картоплину між паличками для суші та нарізайте тонким ножем, використовуючи палички як обмежувач.

Картопля Хассельбек

Інгредієнти:

  • 5-6 картоплин по 250 г овальної форми;
  • 1/2 ч. л. оливкової олії;
  • 1/4 ч. л. кухонної солі;
  • 4 зубчики часнику, розчавлених у лушпинні;
  • 3 гілочки розмарину.

Розігрійте духовку до 200°C. Ретельно вимийте картоплю щіткою і не чистіть від шкірки. Відріжте тонку скибочку від основи картоплі, щоб вона лежала рівно під час нарізання. Помістіть картоплю між двома дерев'яними лопатками або паличками для їжі (не товщі за 1 см), щоб унеможливити випадкове розрізання наскрізь!

Наріжте картоплю дуже тонкими скибочками, приблизно 2 мм. Надрізи по краях картоплі можуть бути трохи товстішими, оскільки краї запікаються більш хрусткими.

Натріть — полийте кожну картоплину 1 1/2 ч. л. оливкової олії, потім посипте сіллю.

Викладіть картоплю на деко. Випікайте 30 хвилин, потім дістаньте з духовки.

На цьому етапі скибочки картоплі мають бути трохи менш "злиплими". Знову полийте олією та посоліть. Киньте часник і розмарин на деко.

Випікайте картоплю ще 40 хвилин, змащуючи олією на деку кожні 10 хвилин.

Щойно картопля стане м'якою в центрі (перевірте ножем), увімкніть духовку на 220°C. І знову змастіть олією. Потім запікайте ще 10-15 хвилин, поки краї не стануть гарними та золотистими.

Читайте також:

Хрустка та смачна: як приготувати картоплю фрі в духовці

Рецепт, якому 120 років: як приготувати справжній японський картопляний салат (Відео)

Не молоко і не вода: як зробити картопляне пюре смачнішим

Джерело матеріала
loader
loader