Яке молоко не можна додавати до кави, бо зіпсуєте напій: поради експертів
Яке молоко не можна додавати до кави, бо зіпсуєте напій: поради експертів

Яке молоко не можна додавати до кави, бо зіпсуєте напій: поради експертів

Щоб приготувати ідеальну смачну каву з густою пінкою, варто дотримуватися цих простих рекомендацій.

Професіонали говорять, що не все молоко підходить для приготування кави. Деякі види продукту взагалі варто оминати, а деякі, навпаки, зроблять напій ідеальним. Розповідаємо, посилаючись на ресурс Ukr.Media, яке молоко не можна додавати до кави, а яке підходить найкраще.

Які види молока не варто додавати до кави

  • Соєве молоко. Якщо додати це молоко до гарячого напою, воно згорнеться, чим зіпсує смак і текстуру кави. Тому цей вид молока краще використовувати для приготування холодних кавових напоїв. До того ж, соєве молоко надає каві землистого присмаку, що може видатися не дуже смачним для поціновувачів напою.
  • Кокосове молоко має багато цукру і дуже жирне, його важко збивати. Та якщо брати цей вид молока в пачці, то з нього можна зробити смачне лате. А от консервоване кокосове молоко не підходить для приготування кавових напоїв.
  • Горіхове молоко погано збивається, хоча схоже за своїми складовими на коров’яче, тому це не найкращий варіант продукту для приготування кави. Хоча професійні баристи додають до кави мигдалеве молоко та молоко з кеш’ю, вважаючи ці варіанти одними з найкращих для приготування кави. Головне, додавати ці продукти в теплу каву, а не в гарячу.

Яке найкраще молоко для приготування кави

  • Вівсяне молоко. Таке натуральне молоко має солодкий смак і на відмінно доповнює каву. А ще воно добре піниться, так як має достатню кількість водорозчинної клітковини.
  • Знежирене молоко. З такого продукту виходить найкраща пінка. А за рахунок мінімального вмісту жирів, молоко чудово смакує з кавою.
  • Цільне молоко найкраще підходить для приготування кави. Воно найлегше збивається й ідеально підходить для приготування капучино й лате.

Сало буде м’яким, ароматним і смачним: 5 найголовніших правил засолювання в домашніх умовах

Що ще підійде для хрусткого панірування, окрім сухарів і борошна: 4 найкращі варіанти

Які продукти в жодному разі не можна запікати у фользі: про це варто знати

Джерело матеріала
loader