Президент США настільки любить бургери, що навіть подавав їх у Білому домі. І смачні бургери можна приготувати вдома.
Смачні бургери можна спробувати в ресторанах та навіть фастфудах. Президент США Дональд Трамп настільки любить бургери з Макдональдс, що навіть замовляє їх на борт свого літака. Але найсмачніші бургери все ж готуються вдома. І рецепт дуже простий, пише Myastoriya.
Сьогодні різноманітні варіації на тему булочки з рубаним м'ясом зустрічаються в меню навіть найвишуканіших ресторанів з зірками Мішлен.
Класичний бургер — це вид сендвіча, що складається з тонкої котлети з рубаної яловичини, обсмаженого бекону, кілець солодкої цибулі, шматочків соковитого помідора і хрусткого огірка, поміщених між двома шарами ароматної м'якої булочки. Якщо бургер — це загальний термін, то гамбургер і чізбургер — його різновиди. Від гамбургера чізбургер відрізняється тільки наявністю в складі шматочка сиру.
Найкраще м'ясо для бургера — яловичина. Для бургерів не годиться пісне м'ясо на кшталт вирізки. У фарші має бути приблизно 20% жиру. Фарш бажано робити самостійно. Але можна і купити звичайно.
Бургер
Інгредієнти:
Для котлет:
- 500 г фаршу з яловичини;
- 1 ч. л. часникового порошку;
- ½ ч. л. солі;
- ½ ч. л. чорного меленого перцю;
- 4 скибочки шинки;
- 4 тонких скибочки напівтвердого сиру.
Для подачі:
- 4 м'які булочки для бургерів;
- мариновані огірки;
- листя салату;
- шматочки помідора;
- кільця солодкої цибулі;
- кетчуп, гірчиця за смаком.
Якщо робите фарш самостійно, яловичину прокрутіть через м'ясорубку, використовуючи насадку з крупними гратами. Посоліть і поперчіть. Сформуйте 4 котлети. В середині вони повинні бути товщиною приблизно 1,3 см, а по краях — 1,9 см. Невелике поглиблення в центрі кожної котлети запобігатиме їхньому здуванню під час смаження.
Викладіть котлети на гриль і обсмажуйте протягом 7-8 хвилин з кожного боку. Уникайте сильного вогню. Готовність можна визначити за допомогою термометра для м'яса — температура в центрі котлет повинна досягати 70°C. За 1 хвилину до кінця приготування викладіть на котлети по скибочці шинки і сиру.
Розріжте булочки навпіл, трошки підсушіть зріз на грилі. Покладіть на нижні половинки булочок котлети, потім додайте кетчуп та гірчицю, викладіть зверху салат, мариновані і свіжі овочі. Накрийте другими половинками булочок. І подавайте.
Читайте також:
Тако і лосось: колишній шеф-кухар Білого дому розповів про улюблені страви Дональда Трампа (фото)
Пікантні та дуже смачні: рецепт ідеальних огірочків для бургерів
Смачно і ситно: рецепт бургер-булочок із начинкою