/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2Ff10d937bf796d8dc1575b0c7774164b8.jpg)
Науковці пояснили, як аномальне тепло впливає на озимі культури
Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА з посиланням на науковців Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН.
«За останній тиждень температурний режим не вніс істотних змін в стан перезимівлі озимих культур, проте ризики зниження їх зимостійкості залишаються. Обмінні процеси в рослинах тривають», - повідомили в ОВА.
У відомстві озвучили думку науковців Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН з приводу перезимівлі озимих культур в умовах аномально високих температур.
Зокрема, йдеться про те, що така підвищена фізіологічна активністьрослин озимих культур посеред зими є вкрай небажаною з точки зору їх надмірного виснаження і критично ризикованою в разі різкого зниження температури.
Як повідомлялося, на Вінниччині площа озимих культур під урожай 2025 року становить майже 426 тис. га, у тому числі озимих зернових – близько 326 тис. га, озимого ріпаку - 100 тис. га.
Фото: agrosepmash.ua

