Чому заморожений хліб корисніший за свіжоспечений: неочікувана відповідь експерта
Чому заморожений хліб корисніший за свіжоспечений: неочікувана відповідь експерта

Чому заморожений хліб корисніший за свіжоспечений: неочікувана відповідь експерта

Більшість людей вважає, що заморожування хліба - це лише спосіб зберегти його від псування.Проте цей простий лайфхак має й інші переваги.Експерт з питань харчування та гастроентерології Карен Аларкон розповів MARCA, чому корисно заморожувати хліб."Такий міститиме значно менше вуглеводів, ніж свіжий. Якщо ви заморозите хліб і виймете скибочку, щоб розігріти її, вуглеводи стануть пробіотичною клітковиною. Вона не тільки принесе користь вашій мікробіоті, але й регулюватиме рівень глюкози в крові. Також що під дією тепла крохмаль засвоюється краще, а тому це усуне ймовірне здуття живота та газів", - розповів фахівець.Втім варто пам'ятати: попри те, що хліб після заморожування матиме менше вуглеводів, він залишається калорійним. А відтак не варто цим нехтувати.Карен Аларкон радить заморожувати хліб нарізаним на скибочки."Ви просто дістаєте скибочки та кладете їх до мікрохвильовки. Не слід забувати, що вже розморожений хліб не можна повторно заморозити", - наголосив він.

Джерело матеріала
loader